Progressief West Friesland werkt samen met de bewoners Oosteinderweg.

Medemblik – De bewoners van de Oosteinderweg waren ontevreden over de varianten, die de gem. Medemblik had aangedragen, tijdens de informatie avond over de veranderingen aan deze weg. Zij hadden een eigen variant ingebracht op de informatie avond. Daar was de gemeente niet op ingegaan.

Echter, bijna 80 % van de bewoners had zijn sticker van de eerste drie variantkeuzes verwijderd en geplakt op de vierde variant. Er is dus grote eenstemmigheid over de keuze van de inwoners. PWF nam het initiatief om een ronde tafelconferentie aan te vragen en samen met de bewoners een brief op te stellen naar alle gemeenteraadsleden. En dat heeft geholpen. Er is besloten dat men opnieuw met de bewoners om de tafel gaat en dat het voorstel van de bewoners nu wel wordt meegenomen.

PWF is zeer tevreden. Want bewoners moeten gehoord worden en initiatieven vanuit de bevolking dienen serieus genomen te worden. En openbaar te worden gemaakt. Raadsleden zijn anders onvoldoende op de hoogte wat er speelt. Zo ziet de inwoner van Medemblik ook dat actie voeren om op te komen voor buurtbelangen, echt helpt.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.