Hitteprotocol ook in Sint Martinus in werking gesteld

Medemblik – Naar aanleiding van de warme en zonnige dagen in Nederland wordt niet alleen landelijk maar ook in Sint Martinus het hitteprotocol in werking gesteld. Wat houdt dat hitteprotocol in een zorgcentrum nou in? Voor iedereen (medewerkers én bewoners/bezoekers) zorgen zij voor extra verkoeling in de vorm van ijs en verkoelend water.

Daarnaast brengen zij in kaart wie de kwetsbare mensen zijn en daar hebben zij nog een beetje extra aandacht voor.

Vermoeidheid, duizelingen en concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn van aanhoudend hoge temperaturen. Ouderen zijn extra kwetsbaar omdat die minder transpireren (dus het lichaam blijft warmer) en minder dorst (kans op uitdroging) hebben. Doordat zij binnen Omring een professioneel hitteprotocol hanteren zijn de verzorgenden met goede kennis en achtergrond informatie uitgerust. Zij kunnen de juiste actie op het juiste moment inzetten.

Iedereen zorgt in Sint Martinus voor elkaar. Zo zien wij vrijwilliger Reina Keizer die een extra rondje koffie verzorgt. De medewerker van de receptie verzorgt de limonade in huis en de medewerker uit het restaurant verzorgt de ijsjes in de middag. Zelfs een verkoelend bakje fruit ontbreekt hier niet. Ook tijdens deze hitte is het in Sint Martinus goed wonen!

 

De bloemenman heeft door het warme weer veel minder klanten (Foto aangeleverd)

Overigens heeft de bloemenman die eens in de twee weken komt minder klanten tijdens het warme weer…

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.