Zomerexposities in Bonifatiuskerk Medemblik

Medemblik – Ook deze zomer zijn er weer diverse exposities te bewonderen in de Bonifaciuskerk in Medemblik. Nog tot 17 juli deze maand exposeren Joyce Pedroli en Rina Pancras een keur aan beelden en schilderijen in het imposante kerkgebouw.

De expositie is dagelijks te bezichtigen van 13 tot 16 uur. Meteen hierna volgt een tentoonstelling van werk van het echtpaar Schuitemaker en van Ellen van der Voort – van Randeraat.  Els Schuitemaker exposeert weefkunst. In 1996  won ze een eerste prijs op de tentoonstelling Creatieve Vrijetijdsbesteding in de RAI.  Ze heeft meegedaan met exposities in Nederland, Canada, Hongarije en Polen.

De geboren Medemblikker Niek Schuitemaker zal beeldhouwwerk laten zien. Als onderwerp van zijn werk heeft hij meestal de mens in al zijn verschijningsvormen. In verstilde poses maar ook in actie. Ellen van Randeraat komt naar de Bonifatiuskerk met schilderijen in acryltechniek. Kleur speelt een belangrijke rol in haar werk. Als thema kiest ze bloemen, vogels, schepen, historie, muziek en religie. Optimisme en fantasie vormen de basis van haar creativiteit.

Deze exposities zijn te bezichtigen van 18 juli tot 7 augustus, ook van 13 tot 16 uur. Tijdens de laatste expositie in deze reeks, van 9 tot en met 29 augustus exposeren vier kunstenaars uit West Friesland in de Bonifaciuskerk. Marijke Braun maakt beelden, voornamelijk uit albast. Door goed te kijken naar de ruwe steen probeert ze het beeld dat al in de steen is opgesloten te zien en het eruit te halen.

Karin Hoogendoorn maakt schilderijen en keramiek.  Het keramiek krijgt zijn kleur door de verschillende stooktechnieken die worden toegepast zoals: pitfire, raku en smoorton. Jettie van der Zwet maakt naast keramiek ook bronzen beelden van vrouw en kind figuren. De beelden ontroeren door hun eenvoud en zeggingskracht.

En Zenja Cetkovic van Kesteren maakt abstracte schilderijen in verschillende formaten. Zenja is opgegroeid tussen de kunst. Haar vader, Ton van Kesteren,  is een grote bron van inspiratie voor haar.

Ook deze expositie is dagelijks van 13 tot 16 uur geopend. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.