Medemblik Actueel.

Uitslag en foto’s 12e Stoomtramloop Medemblik-Hoorn

HOORN – De 12e stoomtramloop is gewonnen door  Dick Zuman uit Assendelft. Hij liep als eerste de afstand van 21,1 km van Medemblik naar de atletiekbaan in Hoorn in een tijd van 1:21:19. Bij de dames won Katinka de Jong-laan uit Bovenkarspel in een tijd van 1:33:00.

De stoomtramloop is een bijzondere loop in de regio en zelfs voor Nederland. Het is al eens genoemd in de top 4 van bijzondere hardloopwedstrijden in Nederland. Het bijzondere aan de loop zit ook in de naam van de loop. Deelnemers kunnen vanaf Hoorn vooraf met de stoomtram naar Medemblik. Een bijzondere rit met tientallen andere lopers en aanhang en een mooi uitzicht op het Westfriese landschap. De start om 11.10 in Medeblik ging net startschot of kanonschot, maar met de fluit van de stoomtram.

Als de eerste lopers binnen zijn, begint het te druppelen. De lopers die daarna binnenkomen vinden dit geen probleem. “Beter dit dan dat de zon helemaal doorbreekt, dan wordt het mij veels te warm.”

Alle foto’s van dit evenement ziet u bij onze collega’s van OnsWestfriesland.

Reageren via facebook