14.7 C
Medemblik
9 juli 2020 06:45
Medemblik Actueel.

IVN West-Friesland – Zomerbloemen op de dijk

Regionieuws – Het Naviduct bij Enkhuizen is befaamd, maar de bloemenrijkdom is onbekend. Bij de aanleg van het naviduct is veel zand gestort, en schrale grond levert planten op die hier van nature niet voorkomen. Op zondag 5 juli om 14.00 uur geeft IVN-gids Chris Vahl een gratis excursie voor volwassen over de bloemenrijkdom bij het Naviduct op de dijk Enkhuizen-Lelystad. De wandeling duurt ruim anderhalf uur.

Foto Kaasjeskruid: Toos Brink
Foto Kaasjeskruid: Toos Brink

Zandplanten zijn bestand tegen grote temperatuursverschillen. Er valt veel te determineren. Soorten zoals Engels gras, Beemdkroon en Kroonkruid kunnen wel wat hebben in deze winderige omgeving. Ze houden gewoon van droge voeten. Aan de waterkant groeien ook bijzondere moerasplanten zoals Engelwortel, Valeriaan en Scherpe zegge.

Men ontmoet elkaar bij de IVN-vlag op de (oude) Houtribdijk. Sla rechtsaf na de oude witte sluizen bij het bord windmolens, dan onder de weg door richting Houtribdijk waar voldoende parkeergelegenheid is

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?