Gaat u met de trein naar uw werk? Hou rekening met vertragingen door de hitte

Regionieuws – ProRail gaat spoorbruggen waar nodig extra koelen met water. De spoornetbeheerder doet dit met oog op de verwachte tropische hitte de komende dagen. “Spoorstaven kunnen bij hitte uitzetten. Vooral spoorbruggen moeten dan extra in te gaten worden gehouden, omdat bij uitzetting de brug niet meer goed kan openen of sluiten“, aldus ProRail maandag.

Ook langs het spoor worden maatregelen genomen. Een vonk van een passerende trein kan brand veroorzaken in droge spoorbermen. ProRail gaat daarom tijdig maaien. En bij slijpwerkzaamheden aan de rails wordt een brandwacht ingezet.

Verder zijn inspecteurs van het spoorbedrijf overal in het land bezig met een zogenoemde hitteschouw. Ze letten er vooral op of de stalen rails goed vastliggen in het grindbed van het spoor. Dat voorkomt uitzetting van het staal door hitte.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.