Ruim 14.000 euro voor Nathaniël opgehaald tijdens benefietwedstrijd RTL Sterren-elftal

Regionieuws – Het was voorlopig het laatste publieke optreden van de familie Roggeveld uit Medemblik. Met de benefietwedstrijd in Avenhorn van vanavond nadert het vertrek naar Amerika. Nathaniël Roggeveld heeft het zeldzame neuroblastoomkanker en behandeling in de VS verdubbelt zijn overlevingskansen.

Door regioverslaggever Maarten Trompert

Op een goed gevuld sportpark de Krom in Avenhorn speelde RKEDO tegen een sterrenteam van RTL met onder meer John Williams, Andy van der Meijde en Charly Luske. Uitslag: 1-7.

100.000 euro
Het was de zoveelste benefietactie voor de Nathaniël Victory Foundation, om de reis- en verblijfskosten van 100.000 euro bij elkaar te halen. Voor Nathaniël en Madelief Boon, die dezelfde ziekte heeft en ook uit Medemblik komt, is het benodigde geld nu bij elkaar door de belangeloze inzet van veel mensen.

Maar de familie Roggeveld en oom Sylvano Rosenberg gaan door met geld inzamelen voor andere kinderen die medische hulp nodig hebben en waar geld nodig is. De familie Roggeveld gaat half juli naar Amerika.

Madelief Boon zit in de laatste fase van haar behandeling in Nederland en zal spoedig daarna vertrekken. Beiden hebben een overlevingskans van 20-40 procent. Door de speciale immunotherapie in de VS wordt dat 40-60 procent.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.