[update] – Gemeente vermoed illegale bewoning door oud-bewoners huis Jolanda Pant

Medemblik – Vorige week vrijdag kwamen wij het met bericht naar buiten dat een inwoonster van onze mooie stad al negen maanden lang dag in dag uit grote problemen met het adres waar zij woont. Jolanda Pant bleek in een huis te wonen waar voorheen Polen woonden en deze zich nooit hebben uitgeschreven waardoor zij zeer regelmatig bezoek van gerechtsdeurwaarders kreeg en zelfs een oproep om voor de rechtbank te verschijnen.

De gemeente Medemblik heeft op 19 juni een gesprek gehad met Jolanda Pant en haar gemeld dat haar adres in onderzoek staat waardoor gerechtsdeurwaarders haar niet meer mogen bezoeken. 

De gemeente heeft het adresonderzoek ingezet omdat zij groot vermoeden hebben dat behalve de bij de gemeente bekende bewoner meerdere personen illegaal verbleven op dit adres.

De wet eist nu dat er eerst een zeer gedegen onderzoek komt waar uit blijkt dat dit persoon niet meer op dit adres woont. Zodra dit afgerond is kan iemand uit het Basisregistratie Personen worden geschreven.  Dit heeft namelijk veel consequenties voor de betreffende persoon ivm zijn/haar toeslagen/opbouw aow etc etc.

De gemeente laat weten dat het onderzoek zich nu in de afronde fase bevindt en binnenkort zal de uitschrijvings procedure starten. Hier staat een wettelijke termijn van 4 weken voor. Er zijn geen mogelijkheden om dit te versnellen.

Het is dus nog even geduld hebben voor Jolanda Pant.

Update – Het blijkt dat sommige mensen niet goed kunnen lezen en nu denken dat Jolanda illegaal Poolse arbeiders in huis heeft, dit is dus absoluut niet het geval. Zij is juist slachtoffer van de vorige bewoner die mogelijk wel illegaal aan onderverhuur deed.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.