Medemblik Actueel.

Evenementen

Festivalweekend Dijkpop en Avond van Andijk

Andijk – Dijkpop is met de jaren uitgegroeid tot een popfestival met toffe muziek, een gemoedelijke sfeer, gezelligheid en lekker eten en drinken. En zoals door Live XS omschreven: het meest gastvrije festival van Nederland!

Headliners van deze editie zijn Kovacs, Douwe Bob, De Staat, Typhoon, Yellow Claw, Ronnie Flex, De Sluwe Vos en Flexican & MC Sef. In totaal zullen maar liefst 22 artiesten een optreden verzorgen. Om al deze namen een plek te geven, komt er dit jaar een derde stage bij in de vorm van een buitenpodium, het Jupiler Technopodium. Ook kun je natuurlijk nog terecht bij de vertrouwde Rheino’s Partyground en Mainstage voor bands in verschillende genres; rock, pop, soul, electropunk, hip-hop singer/songwriter.

Headliner KOVACS zal rond 18:00 uur op Mainstage met haar donkere en doorleefde stemgeluid voor veel opwinding in de tent zorgen! Vervolgens is het de beurt aan DOUWE BOB; 2 jaar geleden hebben we ervaren dat Douwe Bob en Dijkpop een uitstekende combinatie is, dus succes verzekerd! Rond half 10 is het tijd voor nog een terugkomer; de Nijmeegse rockband DE STAAT. En dan gaan we nog even door met grote namen op Mainstage: TYPHOON! Deze titanenband is ertoe in staat ons een knallend feestje te bezorgen. Afsluiter op Mainstage is dit jaar het Amsterdamse DJ trio YELLOW CLAW; dé party experts van Nederland. Mis ze niet!

De Rheino’s Partyground is al jaren de plek waar je heerlijk uit je dak kunt gaan op nieuwe talentvolle bandjes, DJ’s en hip-hop acts. We hebben het programma in de Rheino’s Partyground met veel zorg samengesteld maar mis hier zeker Pearl Jamming, Ronnie Flex en The Flexican & MC Sef niet! Dijkpop 2015 wordt om 13:00 uur geopend met PEARL JAMMING, misschien wel de allerbeste Pearl Jam tributeband van Nederland. Zorg dat je op tijd bent om deze geweldige band te kunnen zien spelen! THE FLEXICAN & MC SEF sluiten met hun optreden de avond in de Rheino’s Partyground af. The Flexican weet alles aan elkaar te mixen. Reken op een altijd dansbare combinatie van house en hip-hop met een MC die niet te stoppen is.
Goed nieuws voor onze techno liefhebbers! Dijkpop gaat met zijn tijd mee en krijgt er een techno podium bij; de Jupiler Techstage. Hier starten we met DJ’s Mark van Diepen & Nick Harro. Vorig jaar nog op de vrijdag en dit jaar op zaterdag; Rummidub. Natuurlijk mogen Joost Lakeman & Nano niet ontbreken. Daarna is het de beurt aan het Amsterdamse duo Homework. Buurman & Buurman is een dj/producer duo afkomstig uit Utrecht. Headliner op het gloednieuwe technopodium is De sluwe Vos; hij staat op alle grote festivals en daarom natuurlijk ook op Dijkpop!

De avond van Andijk bestaat 10 jaar

De Avond van Andijk bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt gevierd! De Avond van Andijk komt dit jaar op vrijdag 3 juli wederom met een line-up met voor ieder wat wils.

In de grote tent zal rapper en entertainer Yes-R het spits afbijten. Daarna zal Pascal Redeker optreden; de populairste feestartiest van 2014. Niels Geusebroek zal hierna het podium beklimmen. Vervolgens is het de beurt aan Danny Vera. Deze bevlogen rock ’n roll-zanger heeft zich ontpopt tot misschien wel de stijlvolste rockartiest van Nederland. De avond zal in de grote tent worden afgesloten door onze eigen LOCALS; Deze locale muziekhelden zullen het beste van de afgelopen 10 jaar Locals ten gehore brengen. Dat wordt dus meezingen en dansen op onder andere Queen, The Beatles, The Rolling Stones, Elvis, Michael Jackson en meer! 

In en om de Rheino’s Fresh Partyground, zal van 17:00 uur tot 21:00 uur allerlei activiteiten en vermaak voor de kinderen worden georganiseerd. Circus Meerfout zal optredens te midden van het publiek verzorgen. Vanaf 21:00 uur zullen in de Rheino’s Fresh Partyground de DJ’s Taafro & Uncle Sam, Rovell en niemand minder dan Rob Lee & MC Durk de avond afsluiten.

Dijkpop vindt dit jaar op 4 juli plaats en de Avond van Andijk op 3 juli. Voor E-tickets en meer informatie kun je terecht op www.dijkpop.nl en www.deavondvanandijk.nl of volg de laatste ontwikkelingen via Facebook, Twitter, Instagram of de speciale Dijkpop app.

Reageren via facebook