Medemblik Actueel.

Crowdfunding voor nieuwe kas bij RIBWZWWF Andijk

Andijk -RIWBZWWF in Andijk is een woon/zorginstelling waar 25 bewoners met een psychiatrische achtergrond een aantal activiteiten en hebben daarvoor onder andere een moestuin op locatie.

Zij willen op deze locatie nu ook een kweekkas voor groenten realiseren. De moestuin wordt onderhouden door de bewoners als begeleide activiteit. Het werken in de moestuin gebeurt onder begeleiding van de activiteitenbegeleidsters

Het duurzame gedeelte is het kweken van eigen producten zoals planten, verschillende groentes en fruit. Het grote voordeel van het werken in de kas is dat het in alle seizoenen kan. Hierdoor kunnen zij het hele jaar door een groot deel van de maaltijden bereiden met zelf gekweekte groenten

De bewoners zijn met het doen van verschillende klussen al druk bezig met het sparen voor de kas. Denk hierbij aan flessen verzamelen, auto’s wassen.

Wie de eerste donatie doet van minimaal van €50,- mag het lint doorknippen van de opening van de kas. Het eerste bakje aardbeien is voor de Burgemeester in ruil voor een donatie voor de kas.

Doneert u ook? U kunt dat hier doen

Reageren via facebook