Alle DSB-bank geheimen moeten openbaar worden gemaakt.

Wognum – Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën moet delen van het archief van de commissie-Scheltema openbaar maken. Die deed onderzoek naar de ondergang van de DSB Bank en de rol van de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

RTL Nieuws had om openbaarmaking van het dossier gevraagd en heeft daarin vooruitgang geboekt. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed donderdag uitspraak. Daaruit blijkt dat alleen een deel van het archief onder de geheimhoudingsplicht valt.

Ondanks de bezwaren van Dijsselbloem, oordeelt het CBb dat de minister binnen vier weken een volledige inventarisatielijst van het archief moet geven. Dijsselbloem moet per document duidelijk maken waarom hij openbaarmaking weigert

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.