20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 13:38
Medemblik Actueel.

Zomeravondfilms met als thema ‘Leef je droom’

Regionieuws – Met als thema ‘Leef je droom’ presenteert de oecumenische werkgroep Midden West-Friesland in juli drie zomeravondfilms. De voorstellingen zijn op 1 juli in Spierdijk, op 8 juli in Obdam en op 15 juli in Abbekerk. De aanvang is steeds om 19.30 uur; vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie. Na afloop is er bij een hapje en drankje gelegenheid om na te praten over de film. De toegang is vrij; wel is er een open schaalcollecte ter bestrijding van de onkosten.

Op 1 juli is er in zorgcentrum De Oever in Spierdijk ‘Les hommes en des dieux’ te zien. Het verhaal speelt in een klooster, hoog in de bergen in Algerije. Acht monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Terreur en geweld krijgen echter de bovenhand in de regio. Als de monniken besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus. Ze zetten de monniken onder druk om terug te keren naar Frankrijk. Geven die gehoor geven aan dit dreigement of houden ze vast aan hun droom en hun idealen?

Op 8 juli staat in het Brakenkerkje in Obdam ‘A Royal affair’ op het programma . In 1749 wordt de Engelse prinses Carolina Mathilde op vijftienjarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de schizofrene Deense koning Christian VII. Diens lijfarts probeert via de labiele koning de wetten van Denemarken te moderniseren. Als er tussen hem en de jonge koningin een romance ontstaat, zet hij daarmee alles op het spel. Hij leeft zijn droom, maar zal daarvoor een dure prijs betalen.

Op 15 juli wordt in ’t Abbehuisje in Abbekerk (naast het Witte Kerkje) ‘Music of the heart’ vertoond. Roberta vindt in een van Amerika’s ruigste buurten, East Harlem in New York, een baan als vioollerares op een lagere school. Ze geeft met zoveel passie les dat haar leerlingen spectaculaire vorderingen maken. Als ze na tien jaar, ondanks het succes, wegens financiële redenen moet stoppen, laat Roberta dit niet zomaar gebeuren. Met behulp van haar vrienden en de bewoners van Harlem houdt ze vast aan haar droom.

Reageren via facebook