Medemblik Actueel.

Bedrijven

Medemblik wacht al 2 jaar op plannen van de Muziekschool Wognum.

Wognum – Maar het bericht dat ze het faillissement gaan aanvragen is ook bij de gemeente Medemblik als een bom ingeslagen. De Muziekschool Wognum stond vorig jaar oktober al voor een faillissement maar dat kon nog tegengehouden worden.

Gisteren werd duidelijk dat de Muziekschool Wognum nu de deuren wel moet sluiten omdat er geen geld meer is om alles te betalen. Wethouder Joset Fit vindt het naderende faillissement zeer vervelend voor de kinderen. “Ik wil graag dat de muzieklessen na de vakantie doorgaan en werkt hard aan een oplossing,” wist zij ons te melden.

Afgelopen 17 juni heeft de muziekschool het faillissement aangevraagd. In een mededeling op de website wijzen zij beschuldigend naar de gemeente Medemblik: “Wij hebben als bestuur op 17 juni 2015 besloten het faillissement aan te gaan vragen van de muziekschool. Doordat de gemeente Medemblik de subsidiekraan drastisch heeft ingeperkt en omdat de gemeente Medemblik geen open communicatie met ons gevoerd heeft, is de tijd verstreken om de muziekschool Wognum overeind te houden.”

Wethouder Joset Fit verteld ons dat  “Muziekscholen zitten in een benarde positie, helaas treffen de bezuinigingen ook hen. Van muziekscholen verwachten we hetzelfde als van sportclubs of andere verenigingen, namelijk dat zij hun bedrijfsvoering op orde hebben en houden. Wij faciliteren daarbij. Daarom hebben we ze twee jaar geleden gevraagd een plan te maken om samen te gaan werken. Dat is de besturen van de muziekscholen tot nu toe niet gelukt.”

In een dankwoord verteld het bestuur van de Muziekschool dat het hun spijt dat na 40 jaar muziekschool Wognum er een eind aan is gekomen.

Reageren via facebook