24 Nieuwe IVN-natuurgidsen geslaagd

Regionieuws – IVN als grootste groene opleider in Nederland. Met gepaste trots heeft het cursusteam van IVN West-Friesland 24 nieuwe IVN-natuurgidsen opgeleid. Drie cursisten ontbreken helaas op deze foto.

De kersverse natuurgidsen hebben de afgelopen maanden aan hun eindpresentatie gewerkt (een natuurproject in de regio) na een cursus van anderhalf jaar te hebben gevolgd. Theorie- en praktijklessen zijn de ideale basis voor natuurkennis. Op 13 juni heeft de diploma-uitreiking plaatsgevonden in het Streekbos Paviljoen, een feestelijke bijeenkomst met afgevaardigden van het landelijk IVN bestuur/kader en de gemeente Stede Broec. En een aantal familieleden die deze bijzondere gebeurtenis wilde bijwonen.

De geslaagden hebben keihard gewerkt om de nodige kennis te vergaren via een programma dat bestond uit theorieavonden en aanvullende praktijkochtenden. Nieuwe natuurspecialisten, met nieuwe projecten. Voor de natuureducatie in het bijzonder maar ook een prachtige aanvulling voor onze activiteiten en onze afdeling. We hopen nog veel van ze te horen in de toekomst.

Ook het cursusteam werd voor hun inspanning bedankt met bloemen en een cadeautje. Ze hebben hun enthousiasme nog niet verloren want dit najaar wordt er een Groencursus gestart. Hierbij is het cursusteam aangevuld met een deel van de verse natuurgidsen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.