Medemblik Actueel.

Woonzorgboerderij RIBW Andijk heeft levende schutting

Andijk – In de tuin van woonzorgboerderij RIBW aan de Piet Kistemakerstraat in Andijk hebben ze sinds kort een schutting gemaakt van hederaschermen. Woonstichting het Grootslag heeft deze geplaatst om zo meer privacy te krijgen voor een aantal bewoners van de Middenweg in Andijk

Meeneemhaag
Hederaschermen zijn kant en klare ‘groene’ schuttingen. Het is een meeneemhaag, die je ophaalt bij de kweker. In het rasterscherm groeit een snel groeiende klimop, die het hele jaar groen van kleur is. De klimop in deze schermen is Hedera helix Woerner.

hedraschermen tuin ribw3

Natuurlijke afscheiding die water nodig heeft
Hederaschermen vormen een duurzame en natuurlijke afscheiding in de tuin. Maar deze groene schutting heeft wel verzorging nodig. Met af en toe water en wat plantenvoeding blijft de hedera in goede conditie.

Reageren via facebook