Medemblik haalt plannen woningbouw DEK-terrein uit de koelkast

Medemblik – Het was langere tijd akelig stil rondom het oude DEK-terrein in Medemblik. Door de economische recessie werden de plannen die op tafel lagen voor woningbouw op het oude DEK-terrein in Medemblik weer de koelkast ingeschoven. De gemeente kon geen projectontwikkelaars vinden die hier woningen wilden gaan bouwen.

Gisteravond tijdens de raadsbrede commissie kwam wethouder Hans Tigges ineens met het bericht bezig te zijn met het DEK-terrein en direct na het zomerrecess de gemeenteraad nieuwe plannen wil gaan voorleggen.

Deze plannen bevatten ondermeer de bouw van maximaal 40 woningen, zowel koopwoningen als huurwoningen, en een deel, het deel ten oosten van de ingang, wordt gereserveerd voor het ISC (Regattacentrum) .

De wethouder wist te melden dat de economie duidelijk aantrekt en er weer projectontwikkelaars zijn die geld zien in het oude DEK-terrein. Het liefst ziet Tigges een divers aan woningen, 2 onder 1 kap, meerdere woningen in 1 blok etc etc..

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.