Tweede jaar internationaal curriculum (IPC) obs de Meridiaan groot succes!

Medemblik – Nu het schooljaar naar het einde loopt, kan de openbare basisschool “de Meridiaan” in Medemblik terugkijken op een bijzonder geslaagd tweede jaar van het International Primary Curriculum. Een internationaal opgezet programma waarin o.a. alle zaakvakken, creatieve en culturele vakken en techniek op een eigentijdse en boeiende wijze worden geïntegreerd. Deze week sluiten de groep 3 en 6/7 hun thema passen af met een bezoek aan de bijenstal in Opperdoes.

De revolutionaire vernieuwde werkwijze van IPC heeft dit jaar voor een grotere betrokkenheid van leerlingen, ouders en team gezorgd en is het leren weer leuk geworden. Uitdagende onderwerpen, veel onderzoeksvragen, veelvuldig gebruik van de digitale mogelijkheden , maar vooral de boeiende wijze waarop de kinderen zich nu de kennis eigen maken, staan garant voor kwalitatief goed onderwijs. Ook het gebruik van de Chromebooks maakt de digitale wereld nog bereikbaarder.

Iedereen is dus bijzonder tevreden over dit tweede jaar IPC en wordt er met belangstelling uitgekeken naar het nieuwe schooljaar met weer nieuwe uitdagingen, excursies, sprekers, presentaties en eigentijds leren.

“De Meridiaan” is al in het bezit van het speciale IPC wandbord, waarmee voor de buitenwereld duidelijk zichtbaar is, dat er in Medemblik en in Westfriesland modern, eigentijds en uitdagend onderwijs wordt gegeven.

Verder zal de Meridiaan door een grote subsidie de komende twee jaar gericht aandacht besteden aan de integratie van Wetenschap en Techniek in het dagelijks onderwijs.

“IPC : great teaching, great learning, great fun!”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.