Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

KNSB voert helmplicht in voor marathonschaatsers en deelnemers Mass Start

Regionieuws – De KNSB heeft tijdens de Ledenraadsvergadering op 18 juni besloten de wedstrijdreglementen Marathon en Mass Start te wijzigen op een aantal onderdelen.

De marathonschaatsers zullen het komende seizoen tijdens de landelijke – en internationale wedstrijden op kunst- en natuurijs met een helm op rijden. Deze helm moet voldoen aan de ASTM-standaard. Daarnaast is het dragen van snijvaste hand-, scheen-, enkel- en nekbescherming voortaan verplicht.

Voor de Mass Start zijn de veiligheidsrichtlijnen van de ISU overgenomen. De reglementswijzigingen hiervoor zijn vanavond in de Ledenraad aangenomen en zullen per 1 september van kracht zijn. Daarnaast zal de KNSB samen met haar achterban verder kijken hoe veiligheid kan worden bevorderd in de schaatssport.

Reageren via facebook