6.6 C
Medemblik
23 november 2020 20:48
Medemblik Actueel.

Rob Hartog pakt punten in Misano tijdens EK Superstock 600

Abbekerk – Tijdens het World Superbike event op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, heeft Rob Hartog 3 punten weten te scoren in de 6e race van het EK Superstock 600. De MtM HS Kawasaki rijder kende een goede aanvang in de vrije trainingen, maar had een lastige opgave voor de boeg na een crash in de kwalificatie en een matige startplaats voor de race.

In de vrije trainingen liet Rob zien dat het circuit aan de Adriatische kust hem goed beviel. In de eerste vrije training resulteerde dit in een 10e plaats. “De snelheid zat er vandaag goed in en ik kon vrij snel goede tijden neerzetten. We hebben nog een aantal verbeterpunten voor de Ninja ZX-6R en ben ervan overtuigd dat we morgen de rondetijd aan kunnen scherpen,” klonk het na de eerste sessie. Dit bleek te kloppen, want in de tweede vrije training wist Hartog zijn tijd met 0.5 seconde aan te scherpen. Toch lukte het niet om een ideale tijd neer te zetten. Rob: “Voor mijn gevoel zit er nog meer in. Dit bleek ook in de laatste ronde, waar ik op weg was naar een flinke verbetering. Helaas kon ik deze ronde niet afmaken door een bijna crash, maar het geeft wel vertrouwen voor morgen om te weten dat de snelheid er is!”

In de kwalificatie kon Hartog met een versleten band de rondetijden van de dag ervoor evenaren. Na het monteren van een verse Pirelli achterband, kon een aanval worden gedaan naar een snelle tijd. In de tweede ronde leverde dit een verbetering op van 0.3 sec en een voorlopige 7e plaats. Helaas zat er geen verbetering meer in door een crash in de hierna volgende ronde. “Door de crash zijn we uiteindelijk teruggezakt naar P17. Dit is niet de startplaats waar we op gehoopt hadden. Er had meer ingezeten, aangezien ik er nog maar 2 ronden op had zitten met de nieuwe achterband. Maar helaas, dit kan ook gebeuren en we zullen van ver moeten komen in de race!”

De start van de race was niet goed en de coureur uit Abbekerk verloor direct een aantal plaatsen. Echter wist hij zich na een aantal ronden op te werken naar een 13e positie, liggend achter de Fransman Hugo Clere. Deze wist hij te passeren, maar een ronde later counterde deze coureur weer terug. De snelheid van de kopgroep bleek te hoog, waardoor Rob de slotfase een eenzame race reed. “Jammer, maar er zat vandaag niet meer in dan een 13e plek. Na de crash en daardoor mindere startplek wisten we dat het lastig zou worden. We nemen wel 3 punten mee naar huis, maar we hadden toch op wat meer gehoopt na de start van het weekend op de eerste dag,” klonk het na de race.

Reageren via facebook