Medemblikker Cees P. "alleen transportlijn voor cocaïne getest meer niet. "

Medemblik|Amsterdam – “Ik heb geen gram cocaïne Nederland binnengesmokkeld,” vertelde de 63-jarige Cees P. uit Medemblik aan de advocaat-generaal van de rechtbank in Amsterdam. Deze geloofde niets van het verhaal en eist dat de man 3 jaar achter slot en grendel wordt opgesloten.

De ex-politieagent en tegenwoordig eigenaar van een kledingzaak kreeg afgelopen 10 juni veel vragen op zich afgevuurd door het Openbaar Ministerie, die P. als de grote initiatiefnemer, organisator en financier van ruim 120 kilogram cocaïne ziet. Deze grootschalige drugssmokkel vond plaats tussen oktober 2011 en september 2012 en werd uitgevoerd via transfervluchten naar schiphol en met hulp van KLM-personeel.

Op de luchthavens van Aruba en Panama stopten diverse bagagemedewerkers drugs in de koeriers zijn of haar koffer na dat deze door de incheckbalie was gekomen.  Eénmaal op Schiphol aangekomen werden de drugs voordat deze door de douane gingen uit de koffers gehaald en werden de drugs buiten de poort aan een medeplichtige gegeven. Partijen drugs werden zo in maart 2012 gevonden tussen spijkerbroeken.

De Medemblikse ondernemer heeft ondertussen zijn straf erop zitten maar blijft bij zijn onschuld, hij vind dat hij hooguit de helft van de 36 maanden celstraf die hij heeft gezeten had moeten krijgen vanwege het bedenken van de ‘cokelijn’.  P. zei dat hij drie jaar geleden een ernstig hartprobleem heeft gekregen en toen gestopt is, er was toen nog geen grammetje coke Nederland binnengesmokkeld. De rest is buiten mij omgegaan en ik heb er zelfs niets aan verdiend, het heeft mij zelfs 8000 euro gekost.

De Medemblikse coördinator van een cocaïnelijn via Schiphol ontbrak op de eerste dag van zijn hoger beroep. Cees P. (63) ligt aan de hartbewaking, zo sms’t hij bij de start van het meerdaagse proces aan advocaat Hein Dudink.

De rechtbank wilde van P. dan wel eens weten waarom er dan bij de proefzendingen ook alles met versluierde taal werd gedaan, waarom de details over de kwaliteit en de prijs van de cocaïne als er toch helemaal niets werd verscheept richting Nederland. En vooral waarom hij regelmatig riep dat hij binnen 2 dagen een koper voor de cocaïne had. Maar vooral waarom geen van de andere verdachten ooit iets heeft geroepen over deze testzendingen behalve Cees P.

P. verklaarde dat hij vond dat alles zo realistisch mogelijk moest gebeuren, ” zodat er niets fout kon gaan zodra wij in het echt begonnen,” daarom hebben wij de de mensen die bij de koffers stonden nooit iets verteld en ook gewoon betaald.

Cees P. is in de jaren ’90 ook al eens veroordeeld tot 5 jaar cel wegens drugshandel. De Advocaat-Generaal wees op de financiële problemen van P. waardoor hij weer de drugshandel is ingegaan, “Die drie jaar vind ik dan ook passend.”

Overval woning Cees P.

Op 20 september 2013 werd de woning van Cees P. nog het doelwit van overvallers die met grof geweld het huis binnendrongen, justitie vermoed dat dit te maken heeft met de coke-handel van P.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.