Medemblik Actueel.

Musea Videos

40 jaar Stoommuseum Medemblik (video)

Medemblik – Een houtzaag, een grote hijskraan, een gemaal en een wals. Allemaal op stoom en dit weekend werkend te zien in het Stoommachinemuseum in Medemblik.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

In 1972 begon Kees Jongert in een goederenloods bij het station van Medemblik een stoommachinemuseum. Sinds 1985 is het gevestigd in het oude gemaal de Vier Noorder Koggen. Dit weekend wordt uitgebreid stilgestaan bij dit dertigjarig jubileum.

Voor de gelegenheid zijn alle machines in werking en komt de stoom na een bezoek zelfs uit je oren. Het museum heeft de bezoekers en sponsors hard nodig want de kosten voor energie en onderhoud zijn erg hoog. Door de inzet van veel vrijwilligers blijft het toegankelijk.

Reageren via facebook