16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 11:31
Medemblik Actueel.

Westfriese Veteranendag 2015. Honderden veteranen kwamen naar Medemblik

Medemblik – Een grote schare oudgedienden van het Nederlandse leger werden vanochtend ontvangen op het Cruiseschip River Dream achter het oude Stadhuis van Medemblik.

De veteranen krijgen door de Westfriese gemeenten een dagje aangeboden. De oudgedienden werden welkom geheten door de burgemeester van Medemblik Frank Streng waarna het cruiseschip het IJsselmeer op vaarde om daar een krans te gaan leggen ter nagedachtenis aan alle gesneuvelde die met hun vliegtuigen naar Duitsland en terugkomend uit Duitsland neerstorten.

Onder het genot van de ‘blauwe hap’ konden de veteranen daarna een keuze maken, of een demonstratie van de KRNM meemaken, of met de stoomtram naar Twisk, waar in de 2e wereldoorlog de Duitsers zich hadden ingegraven en veel weerstand boden aan de bevrijders of de tentoonstelling “70 jaar leven in vrijheid” bekijken.

Alle veteranen kregen een witte anjer in de vorm van een speldje, de bloem van wijlen Prins Bernhard.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?