Medemblik Actueel.

Opgestapte trainer DVO Wognum Nicols, "zo kon het niet langer" (audio)

Wognum – Na 1 jaar eerste divisie besloot trainer Jaap kaleveld samen met 5 spelers DVO Wognum Nicols de rug toe te keren. Het ontbreken van visie bij het bestuur was voor Jaap Kaleveld de reden om op te stappen.

Maar er ging al veel meer fout bij DVO Wognum Nicols.  In de zomer van 2014 heeft Joey Papamelodias op uitnodiging van Ferdy Kaleveld een oefenpotje meegedaan. Joey is een goede voetballer die op zaterdag bij Huizen voetbalt. Naar aanleiding hiervan had het bestuur van DVO/WN Joey opgegeven als lid terwijl dit niet bij Joey en zijn vader bekend was. (hij had zijn woord al gegeven aan Antoine Gooyers, coach van ’t Veerhuys uit Hoorn). Omdat de besturen van ’t Veerhuys en DVO/WN er niet uit kwamen moest de KNVB een uitspraak doen en werd Joey gewoon speelgerechtigd bij ’t Veerhuys.

Maar ook een chronisch tekort aan spelers bij het eerste team brak ze regelmatig op, de wedstrijd tegen de Leekster Eagles moest met 1 wisselspeler worden volbracht, of zo als Kaleveld verteld aan Eva Hogenbirk van het sportprogramma bij Radio Hoorn, “een a-junior of zelfs een B-junior moet meenemen, dan weet je dat er iets niet goed zit.”

DVO Wognum Nicols kon dan ook met veel moeite zich handhaven in de eerste divisie bij het zaalvoetbal. In februari kwam Kaleveld al met de vraag richting voorzitter Beerepoot om te komen met een visie hoe verder in de toekomst.  Kaleveld wilde vooral een professionelere instelling van het bestuur en daar ontbreekt het aan volgens Kaleveld.

Luister het interview dat Eva Hogenbirk had met Jaap Kaleveld.

Reageren via facebook