Het Pact van Westfriesland. Binnen 5 jaar in top 10 meest aantrekkelijke regio's van Nederland

Regionieuws – In de notitie ‘Het Pact van Westfriesland hebben de 7 Westfriese gemeenten aangegeven om binnen 5 jaar bij de top 10 van de meest aantrekkelijke regio’s van Nederland te horen.

Om de kaders voor deze samenwerking te omschrijven is de notitie opgesteld ‘De Structuurschets voor WF7: Een sterk merk met een actieplan’. De raadscommissie werd gevraagd in te stemmen met deze notitie en het beschikbaar stellen van een krediet van ruim 34.000 euro om een gezamenlijke structuurschets op te stellen. Voor de 7 Westfriese gemeenten is dit een totaalbedrag van 100.000 euro. 

De gemeente Medemblik diende een amendement in waarin gepleit wordt in de regio de ambitie te houden om te groeien in werkgelegenheid en aantal bewoners. De Hoornse fracties deelden in meerderheid de overtuiging om te voorkomen dat de regio in een krimpsituatie zal komen.

Het advies aan de raad is positief. Wethouder Bart Nootebos van Stede Broec zal namens de 7 gemeenten woordvoerder zijn. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.