23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 05:02
Medemblik Actueel.

Zoekactie met militairen en de FIOD bij huis in Zwaag (video)

Regionieuws – In een achtertuin in Zwaag is op dit moment een grote zoekactie bezig. Getuigen zien zo’n twintig mensen aan het werk in de tuin aan de Paardenweide.

Update: In het kader van een internationaal onderzoek naar het witwassen van opbrengsten van verkoop van synthetische harddrugs zijn op dinsdag 16 juni op 19 locaties in het land doorzoekingen verricht. Een van de locaties was een tuin aan de Paardenweide in Zwaag. Hier werden eerder diverse mensen gezien die actief waren met een onderzoek. Dat lijkt de eerdere woning van de man te zijn.

Daarnaast hebben er, in het kader van dit onderzoek, nog 10 doorzoekingen plaatsgevonden in het buitenland. De doorzoekingen zijn hoofdzakelijk gericht op het traceren en in beslag nemen van vermogen, bankrekeningen, roerende en onroerende goederen. Gelijktijdig werd op 10 andere locaties administratie in beslag genomen. Er zijn drie aanhoudingen verricht en acht getuigen gehoord. Eén verdachte werd afgelopen week al aangehouden omdat deze op het punt stond om uit te reizen naar Spanje.

Lees het hele verhaal bij onze nieuwspartner Ons Westfriesland

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?