18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 18:57
Medemblik Actueel.

Vogelopvang Andijk wekenlang bedreigd vanwege opvang ‘Terror-oehoe’ Purmerend

Andijk – Medewerkers van vogelopvang Wings of Change in Andijk zijn wekenlang bedreigd na het vangen van de terror-oehoe. Het bedrijf moest dag en nacht beveiligd worden toen ze het dier in opvang namen.

Dat bevestigt de gemeente Purmerend aan RTV NH. Wat voor bedreigingen er precies zijn geuit, is niet bekend. De vogelopvang wil niet reageren. 

De oehoe hield Kwadijk wekenlang in zijn greep. Het beest viel vooral ’s nachts meerdere inwoners van het dorp aan. De provincie Noord-Holland verleende een ontheffing om het beest te vangen. De vogel werd in een hok bij vogelopvang Wings of Change gezet, maar is door de bedreigingen verplaatst naar een ander verblijf. Waar de oehoe nu precies is, wil de gemeente Purmerend niet zeggen. “De valkenier wil voorkomen dat hij ook bedreigd wordt”, aldus een woordvoerder. 

Het nieuws over de terror-oehoe ging de hele wereld over, van Amerika tot aan Japan. Zelfs de Washington Post schreef erover.

Reageren via facebook