Lever uw snoeiafval in voor kankerbestrijding

Medemblik – De gemeente Medemblik doet dit jaar -net als afgelopen jaar- ook weer mee met de inzameling van snoeiafval van de taxushaag voor Stichting ‘vergroot de hoop’.

U kan weer snoeiafval van de taxushaag inleveren. Het snoeiafval wordt ingezameld voor de landelijke actie van stichting ´Vergroot de Hoop´ en is bestemd voor de bestrijding van kanker. De stichting zamelt in heel Nederland het snoeiafval in, zodat er een grote hoeveelheid grondstof voor geneesmiddelen tegen kanker ontstaat.

Wat levert u in, waar en wanneer?

De waardevolle stof in de plant heet baccatine. Dit zit alleen in zuiver, eenjarig snoeiafval van de Taxus baccata. Dus heeft u de jonge twijgen van maximaal 30 cm afgeknipt? Lever ze dan in bij een gemeentewerf in uw buurt: Wervershoof (Nijverheidsweg 16), Medemblik (Dissel 7b) of Wognum (Raadhuisplein 2). De gemeentewerf is open van 07.00 uur tot 12.30 uur. Buiten de openingstijden mag u het Taxus snoeiafval in plastic zakken buiten de poort neerzetten.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.