7.9 C
Medemblik
20 januari 2021 22:48
Medemblik Actueel.

Zeilspectakel voor de kust van Medemblik

Medemblik – De 19e editie van de mooiste non-stop zeilwedstrijd van Nederland, de YSY Ronde om Noord-Holland, gaat dit jaar via Medemblik. Daar komt ter hoogte van de entree van de haven van Medemblik een boei te liggen welke de zeilers, op weg naar Kornwerderzand, moeten ronden.

De burgemeester van Medemblik, Frank Streng, zal de zeilers aanmoedigen aan boord van een Contest 42 cs van de firma Conyplex uit Medemblik. Dit schip gaat voor anker ter hoogte van het Noordelijk havenhoofd. Ook vanaf de wal zal de boeironding goed te volgen zijn. Op het Noordelijk havenhoofd staat een informatiestandje van de Ronde organisatie. Verwachte doorkomsttijd  op vrijdag 19 juni tussen 14.30 uur en 18.00 uur.

RNH13-654-c-med

De YSY Ronde om Noord-Holland is een non stop zeilwedstrijd met toerelementen, voor toer en wedstrijdzeilers, die jaarlijks gezeild wordt over het Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee.  Dit jaar is de start op vrijdag19 juni voor de kust van Muiden en worden de deelnemers in de loop van zaterdag 20 juni verwacht in Marina Seaport IJmuiden.

Met de boeironding bij Medemblik wordt de naam,  Ronde om Noord-Holland, nog meer eer aangedaan. Medemblik is een van de meest gevarieerde watersport gemeentes van Noord-Holland.

Voor meer informatie over het volledige programma rnh.ysy.nl

Reageren via facebook