40 jaar Stoommachine Museum Medemblik

Medemblik – Komend weekend (20 en 21 juni) is het ca. 40 jaar geleden dat Kees Jongert zijn Stoommachinemuseum opende in het Stationnetje van Medemblik. 10 jaar later, dus nu exact 30 jaar geleden opende Prinses Margriet het “Nederlands Stoommachine Museum” dat zich toen vestigde in het Stoomgemaal de Vier Noorder Koggen.

Om dit te vieren is er op 20 en 21 juni een “Groots Stoom Spektakel” in het Nederlands Stoommachine Museum.

Bijna alle machines in het museum zullen onder stoom staan en draaiend worden gedemonstreerd.

Hijskraan de “Boele” en de onlangs gerestaureerde locomobiel “De Wolf”, die gekoppeld zal staan aan een raamzaag zullen op gezette tijden hijs- en zaagdemonstraties geven. (afgelopen weekend hebben we onder grote publieke belangstelling zéér succesvol proefgedraaid)

De baggermolen “Vooruit” is geopend en van binnen te bezichtigen en onze nieuwste aanwinst de Garrett stoomwals uit 1910 zal zijn rondjes op het terrein maken. Speciaal voor de kinderen zal een heuse (mini) stoomlocomotief met zijn wagonnetjes rondrijden en de kinderen een lift aanbieden en… er is een springkussen aanwezig. De spiksplinternieuwe stoomsloep Crux is aanwezig en kan bewondert worden en tot slot kan men tegen een kleine vergoeding een rondvaart maken in een van de aanwezige motorsloepen.

Kortom, dit weekend mag je gewoon niet missen. Iedere bezoeker ontvangt een gratis jubileumboekje. (zolang de voorraad strekt). Het museum is geopend op zaterdag (20 juni) van 13.00 tot 17.00 uur en zondags van 10.00 tot 17.00 uur.

  • Nederlands Stoommachine museum
  • Oosterdijk 4
  • 1671 HJ Medemblik

PS vanaf 3 juli t/m 30 augustus is het museum dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur en staan de meeste machines binnen onder stoom en zullen er op het buitenterrein regelmatig demonstraties worden gegeven.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.