Medemblik Actueel.

Flora en fauna

Landelijke IVN slootjesdagen 2015 in Oostwoud en in het Streekbos

Oostwoud – In de sloot zwemmen eenden, vissen en kikkers. Maar wat leeft er nog meer onder water in de sloten van West-Friesland? Waterdieren zijn een graadmeter voor waterkwaliteit. Sommige beestjes gedijen het best in helder water, terwijl andere juist aan wat troebeler water de voorkeur geven. Hoe ‘schoon’ is ons Westfriese slootwater? Om daar achter te komen wordt er een IVN slootjesweekend georganiseerd.

Op zaterdag 13 juni is er een speciale middag voor kinderen en (groot-)ouders aan de waterkant bij het Egboetje, Liederik15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Daar gaan we o.l.v. IVN-gidsen vanaf 14.00 uur scheppen naar watervlooien, bootsmannetjes, kokerjuffers, libellenlarven, noem maar op. Met zoekkaarten erbij om het beestje een naam te geven.

Op zondag 14 juni kunnen ouders en kinderen samen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in een gewone sloot in het Streekbos. Er kan zomaar een bloedzuiger of een rivierkreeft in je netje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen om 14.00 uur.

Vooraf aanmelden is niet vereist. Het leuke van beide excursies is, dat je niet weet wat je zult vangen. Dus zin in een waterige, spannende middag? Kom dan naar IVN in het Egboetje in Oostwoud of het Streekbos Paviljoen.

Reageren via facebook