Westfriesgasthuis meest gastvrije ziekenhuis van Nederland

Regionieuws – Het Westfriesgasthuis heeft de Gastvrijheidszorg Award 2015 gewonnen. En is daarmee verkozen tot ‘meest gastvrije ziekenhuis van Nederland’. Het Hoornse ziekenhuis krijgt de prijs omdat het volgens de jury “een ziekenhuis is dat patiënten verwelkomt met oprechte interesse, kortom: gastvrijheid is goed verankerd in hoofd en hart”.

“Als echte West-Friezen hadden we deze prijs niet verwacht,” zegt bestuursvoorzitter Arno Timmermans. “Uiteraard vinden we dit een groot compliment voor medewerkers. Zij zetten zich elke dag weer in om onze patiënten het allerbeste te bieden. In de eerste plaats op medisch gebied, maar ook als het gaat om bejegening en services.”

Aandacht

De jury roemt onder andere het feit dat het Westfriesgasthuis patiënten een iPad biedt, de samenwerking met sterrenkok Ron Blaauw om lekker ziekenhuiseten te serveren en het koken met regionale producten. “Maar uiteindelijk zit onze gastvrijheid vooral in alle aandacht hebben voor de patiënt. Daar draagt iedereen elke dag aan bij,” aldus Timmermans.

Normering

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Jaarlijks dingen 170 zorgaanbieders mee naar een ster waarbij vijf het hoogst haalbare is. Het Westfriesgasthuis begon in 2010 met twee sterren.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.