PWF fel tegen nieuwe opzet leerlingenvervoer Medemblik

Medemblik – In felle bewoording wees fractievoorzitter Siem Zeilemaker de nieuwe opzet van het leerlingenvervoer in Medemblik af.

Ouders zijn verantwoordelijk voor het schoolbezoek van hun kinderen en zij moeten zelf zorgen voor het vervoer naar school. Dit is vastgelegd in de Leerplichtwet.

Siem Zeilemaker vertelde gisteravond tijdens de raadsvergadering met vele ouders te hebben gesproken en stuk voor stuk zijn deze ouders tegen deze plannen.  De ouders zien grote problemen als hun kind alleen op de fiets naar school in bijvoorbeeld Hoorn moeten fietsen.

“Mijn dochter zit niet voor niets op een speciale school,” vertelde vanochtend een moeder van een dochter die nu nog met speciaal vervoer naar Hoorn gaat maar vanaf volgend schooljaar waarschijnlijk met de fiets naar school moet.  “Mijn dochter is autistisch en die vertrouw ik niet alleen op de fiets naar Hoorn, ze is snel beïnvloedbaar,” vertelt zij verder.

Het verzet van de PWF bleek voor niets, het voorstel van het college werd aangenomen

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.