Medemblik biedt financiële steun aan ondernemers die jongeren kansen biedt

Medemblik – Vanuit Duurzaam Medemblik stimuleert de gemeente Medemblik duurzame ontwikkeling en duurzame innovatie. Jong geleerd is oud gedaan. Maar, jongeren kunnen via stages e.d. ook duurzame nieuwe kennis bij bedrijven brengen. Zie het als een kans voor kruisbestuiving.

Daarom attendeert de gemeente Medemblik zowel jongeren als bedrijven op de Subsidieregeling praktijkleren die werkgevers financieel tegemoet komt als zij een leerling of student begeleiden. Niet alleen handig voor ondernemers, jongeren kunnen hier werkgevers natuurlijk ook op attenderen! De regeling geldt voor vmbo, mbo-bbl, hbo en promovendi.

Duurzaam ondernemen is jongeren toekomstkansen bieden. De regeling is een financiële tegemoetkoming voor de werkgever in de gemaakte kosten voor de begeleiding van een leerling of student. De aanvraag gaat per studiejaar. Het beschikbare subsidiebudget per onderwijscategorie wordt evenredig verdeeld over de ingediende aanvragen binnen de onderwijscategorie. De regeling werkt dus niet volgens het ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’-principe.

De aanvraagtermijn voor een bedrijf sluit op 15 september om 17:00 uur. Meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) die de regeling uitvoert.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.