17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 15:10
Medemblik Actueel.

Gijs Meijer (Oostwoud) wint wielerwedstrijd West-Frisia

Oostwoud – Een kwalitatief uitstekend deelnemersveld en een stevige wind. Voor veel deelnemers maakte deze combi de clubrit gister bij West-Frisia tot een enorm zware wedstrijd. Een sterk trio mocht om de zege sprinten.

Junior Gijs Meijer toonde zich daarin de sterkste voor de opvallende Kasimir den Hertog en prof Peter Koning. Koning liet zich direct vanuit het vertrek zien. De in Australische dienst rijdende Venhuizer gaf een aantal maal flink gas. Een uitval samen met Meijer leek succesvol.

Achter het sterke duo werden de krachten echter gebundeld, waarna het duo toch weer werd ingerekend. Een nieuwe uitval van de twee sorteerde meet effect. Ditmaal vonden ook Nico Leijen en Den Hertog aansluiting. Waar Leijen moest afhaken hield Den Hertog knap stand.

Hoewel het peloton nog even tegenspartelde, pakte de drie in sneltreinvaart een ronde voorsprong. Aanvallen van Koning werden vervolgens vakkundig door zijn twee vluchtgenoten om zeep geholpen, waarna een sprint met drie de uitkomst moest bieden. Koning trachtte zijn kompanen vervolgens in de sprint te verrassen.

Een goed oplettende Meijer reageerde echter tijdig en kwam met een fietslengte voorsprong op Den Hertog als winnaar over de meet. In de strijd om plaats vier toonde Nico Leijen zich de sterkste. De veteraan uit Enkhuizen trok in de slotronden samen met Amsterdammer Ruben Dorren ten aanval en bleef het afsprintende peloton voor.

uitslag naam woonplaats
1 Gijs Meijer (Oostwoud)
2 Kasimir den Hertog (Enkhuizen)
3 Peter Koning (Venhuizen)
4 Nico Leijen (Enkhuizen)
5 Ruud Appelman (Midwoud)
6 Ruben Dorren (Amsterdam)
7 Jaap Dudink (Andijk)
8 Ger v/d Wal (Hoogkarspel)
9 Toine Groot (Hem)
10 Tino Haakman (Enkhuizen)
 
Stand naam woonplaats TOT
1 Jaap Dudink (Andijk) 102,3
2 Ruud Appelman (Midwoud) 78
3 Kasimir den Hertog (Enkhuizen) 77
4 Ger v/d Wal (Hoogkarspel) 69,1
5 Nico Leijen (Enkhuizen) 47
6 Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud) 39,3
7 Roy Lennings (Enkhuizen) 38
8 Toine Groot (Hem) 38
9 Tim Groot (Bovenkarspel) 30
10 Henk Jan Buis (Enkhuizen) 30

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?