IJsclub RADBBOUD organiseert wederom 10-dorpentocht

Medemblik – Op zondag 21 juni 2015 wordt de jaarlijkse 10-dorpentocht weer verreden welke u op skeelers leidt langs vele landelijke gebieden en mooie dorpen binnen de gemeente Medemblik. De route voert vrijwel geheel over van asfalt geplaveide wegen en fietspaden.

De organisatie heeft ervoor gekozen, om een zo goed en rustig mogelijke route uit te zetten, die middels aanwijsbordjes wordt aangegeven. Deelnemers krijgen ook een kleine routekaart mee, met daarop de nodige telefoonnummers als er hulp nodig is. De EHBO is mobiel aanwezig.

Er kan gekozen worden over een afstand van ongeveer 40 kilometer en 20 kilometer, waarbij halverwege een verzorging- en stempelpost is. De kantine van de IJsclub “De Noord” in Wervershoof staat ook open, waar de deelnemers (route 40 km) ook even kunnen uitrusten onder het genot van wat lekkers. Daar kan dan ook even gereden worden over de nieuwe skeeler-pistebaan.

Bij enkele kruisingen worden de deelnemers geholpen door een verkeersregelaar om zo veilig mogelijk over te kunnen steken, doch drukke kruisingen bevinden zich niet in de uitgezette route.

De start en finish is gelegen bij de kantine van de vereniging aan het Opperdoezerpad 2 te Medemblik, telefoon 0227-541069. In deze kantine is kleed- en douchegelegenheid. Alle deelnemers ontvangen na afloop een mooie herinnering.

Meer informatie is te verkrijgen via e-mail IJsclubradboud@quicknet.nl of via dhr. K. Bleeker tel 0623337675.

  • Inschrijven: vanaf 1 De inschrijving is vanaf 10.00 uur en gestart wordt er tussen 11.00 uur en 11.30 uur.
  • Inschrijvingskosten zijn € 4,50,– tot 16 jaar en vanaf 16 jaar € 7,50. Dit is inclusief de kosten voor een daglicentie en herinnering. Het dragen van een helm is verplicht ivm verzekering!
  • Deze tocht telt mee voor het landelijk klassement