13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 10:27
Medemblik Actueel.

WestFriese Bed & Breakfast spelen geen rol bij verkiezing beste Bed & Breakfast 2015

Regionieuws – Bij de verkiezingen beste bed & Breakfast 2015 spelen de Westfriese Bed & Breakfast geen rol van betekenis. Winnaar werd Tala Lodge in Ravenswoude (Friesland). De Westfriese B&B komen in geen van de uitslagen voor.

Bij het vaststellen van de winnaars kijkt Stichting Bed & Breakfast Nederland onder meer naar de puntentelling in het B&B classificatiesysteem en de reviews die gasten schrijven op Bedandbreakfast.nl. “De genomineerden waren dit jaar aan elkaar gewaagd. Alle drie bieden ze hun gasten buitengewoon comfort en een uitstekende service gecombineerd met veel ruimte en privacy”, zegt Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Tala Lodge maakt het verschil met wellnessfaciliteiten en een unieke ambiance. Gasten verblijven in een grote privésuite en hebben onbeperkt beschikking over een 6-persoons buitenspa. Dit wordt gewaardeerd met gemiddeld een 9,7 in de reviews.”

Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn dinsdag de beste bed & breakfasts van Nederland bekendgemaakt. Een overzicht van alle bekroonde accommodaties:

Winnaars 5 tulpen

1e prijs: Tala Lodge in Ravenswoud (Friesland)
2e prijs: Life is Good in Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
3e prijs: Carpe Diem in Oirschot (Noord-Brabant)

Winnaars 4 tulpen

1e prijs: The Black Horse B&B & More in Ureterp (Friesland)
2e prijs: De Paasloërhof in Paasloo (Overijssel)
3e prijs: Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland)

Winnaars 3 tulpen

1e prijs: Bed in de Betuwe in Hemmen (Gelderland)
2e prijs: De Boksloot in Ravenswoud (Friesland)
3e prijs: Tulpen & Zo in Julianadorp (Noord-Holland)

Winnaars 2 tulpen

1e prijs: Hotel California in Wichmond (Gelderland)
2e prijs: De Tuinkamer in ‘s-Gravenzande (Zuid-Holland)
3e prijs: Lots4U in Culemborg (Gelderland)

Winnaars 1 tulp

1e prijs: B&B Passage in Driebergen(Utrecht)
2e prijs: Motorschip Elisabeth in Leeuwarden (Friesland)
3e prijs: De Vlinder in Nijmegen (Gelderland)

Opvallend is de grote verscheidenheid onder de winnaars: van landelijke hoeves tot monumentale panden en een woonboot. Hanny Arens: “Dit is wat B&B’s zo aantrekkelijk maakt: iedere accommodatie is uniek en er is voor elk wat wils. Of je nu wilt verblijven op het platteland of in de stad, er is altijd wel een geschikt bed & breakfast vlakbij. Door hun kleinschaligheid en persoonlijke benadering zijn B&B’s steeds vaker de eerste keuze voor wie op zoek is naar logies.”

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
Het ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ wordt jaarlijks uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland. Deze stichting ontwikkelt en verzorgt de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Alle bed & breakfasts die bij het classificatiesysteem zijn aangesloten, worden bezocht door mystery guests en beoordeeld aan de hand van meetbare kwaliteitsnormen. De kwaliteit van de B&B’s wordt weergegeven door middel van 1 tot en met 5 tulpen. Voor meer informatie, zie www.bedandbreakfastclassificatie.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?