Medemblik Actueel.

Spannende strijd om de Grootslag-bokaal Jeu de Boules

Wervershoof – “Waar blijven jullie mannen?” riep directeur-bestuurder Hans Kröger vertwijfeld uit. “Ik denk erover om een speciaal trainingsprogramma te ontwikkelen, zodat jullie tegenstand aan de dames kunnen bieden.” En inderdaad, de eerste vijf plekken van de jeu de boules finale 2015 op 1 juni werden bezet door allemaal dames. Daaronder zitten twee regelrechte toppers: mevrouw Van ’t Hof en mevrouw Dubbelaar uit Hoogkarspel. Twee natuurtalenten die moeilijk te verslaan zijn.

Spannende strijd om de Grootslag-bokaal 
Mevrouw Van ’t Hof uit de Rozenhof won de wisselbeker in 2012. Mevrouw Dubbelaar van de Narcissenhof had de Grootslag-bokaal daarna twee jaar in bezit. Dit jaar was het mevrouw Van ’t Hof, die de wisselbeker terug veroverde, mevrouw Dubbelaar eindigde op de vijfde plaats. Wat bijzonder is, is dat de dames beoefenen de sport alleen tijdens de wedstrijden van Het Grootslag. Wat is hun geheim?

winnares in actie (Foto: Het Grootslag)
winnares in actie (Foto: Het Grootslag)

Geen zenuwen, maar spelen voor de lol
Mevrouw Van ’t Hof: “Ik denk een beetje balgevoel. Zo ben ik een enthousiaste speler van koersbal. Dat is lastiger dan jeu de boule. En ik heb geen last van zenuwen, ik speel zuiver voor de lol.” En lol was er deze middag. Ondanks het weerbarstige weer toonden de deelnemers een tomeloze inzet en daagden elkaar behoorlijk uit. Maar de lach overheerste. Daar op de baan bij Sarto hadden de deelnemers weer een onvergetelijke gezellige middag.

Reageren via facebook