Provincie helpt Medemblik met vastgelopen project Wognum

Wognum – De bouw van het woonzorgcomplex De Boogerd, direct naast het winkelcentrum van Wognum, kan doorgaan. Het gaat om de bouw van 28 sociale huurwoningen voor ouderen en een gezondheidscentrum. De provincie helpt dit project op weg met een subsidie van € 500.000,- aan de gemeente Medemblik.

De subsidie is bedoeld voor stads- en dorpsontwikkelingsprojecten die al (bijna) in uitvoering zijn, maar door financiële problemen stil zijn komen te liggen. De provincie heeft in totaal ruim drie miljoen euro toegekend. Gedeputeerde Joke Geldhof: “Met deze subsidie helpt de provincie de leefbaarheid van dorpen en steden in Noord-Holland te behouden. Het gaat om beeldbepalende projecten binnen bestaand bebouwd gebied, waarbij woningbouw in samenhang met andere ontwikkelingen in de omgeving plaatsvindt. “

Werkgelegenheid

De subsidieregeling komt voort uit het Noord-Hollands Impulspakket Werkgelegenheid en Economie. Door stokkende ontwikkelingsprojecten weer op gang te brengen wil de provincie extra werkgelegenheid creëren. Voorwaarde is dat de projecten uiterlijk eind 2016 zijn afgerond.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.