Sterk optreden Rob Hartog tijdens EK Superstock 600

Abbekerk – Rob Hartog uit het MtM – HS Kawasaki Racing Team heeft tijdens de 5e ronde van het EK Superstock 600 zijn beste resultaat van Assen weten te evenaren. De Kawasaki coureur wist op het circuit van Portimao na een sterk optreden opnieuw een 6e plaats te behalen. Gedurende het gehele weekend liet Hartog zich goed zien en werd er veel progressie geboekt, om uiteindelijk 10 EK punten mee naar huis te nemen.

Tijdens de vrije trainingen wist Rob zich respectievelijk naar een 13e en 12e tijd te rijden. De snelste rondetijd werd met 0.7 seconden verbeterd, maar leverde dus weinig stijging op in de stand. Samen met het team werd gezocht naar een verfijning van de afstelling van de Ninja ZX-6R, om de dag erna nog sneller rond te kunnen gaan op het uitdagende circuit in Portugal. Rob: “Ik heb na vandaag het gevoel dat er nog veel meer in zit. Mijn snelste rondetijd heb ik neergezet op een gebruikte band en heb dus nog niet weten te profiteren van een verbeterde grip. We kunnen nog een kleine stap maken in de setup van de Kawasaki, maar weet dat ik zelf ook nog veel meer in het vat heb!”

De kwalificatie werd wederom verreden onder zeer warme omstandigheden, van zo’n 35 graden. Tijdens de 30 minuten durende sessie wist Rob niet direct een perfecte ronde neer te zetten, wat betekende dat het er lange tijd naar uit zag rond de 15e positie te eindigen. Echter, in de allerlaatste ronde werd flink aangezet en gefocust op een foutloze ronde. Dit lukte, en leverde een verbetering op van 0.7 seconden naar een 9e positie! “Het was even spannend, maar gelukkig lukte het de laatste ronde om de rondetijd nog flink te verbeteren. We hadden al het gevoel dat dit mogelijk was, maar net die ene snelle ronde eruit persen lukte lang niet. De Kawasaki met de K-Tech vering en Pirelli banden blijkt een goede combinatie. Om nu op een halve seconde verwijderd te zijn van het podium, geeft een goed gevoel en vertrouwen voor de race!”, klonk Rob na de kwalificatie.

Op zaterdag, aan het einde van de dag, werd de race verreden over 12 ronden. Direct kwam Hartog goed van zijn plaats en wist hij zijn Kawasaki op de 8e plaats te positioneren. Er ontstond een grote kopgroep, waarbij Rob zich gedurende de race bij kon aansluiten. Dit ging niet helemaal zonder slag of stoot, de coureur uit Abbekerk moest dan ook diverse aanvallen weerstaan en terugcounteren. Dit gold ook voor de leiders van de wedstrijd, met een mooie strijd in het langgerekte lint tussen Razgatlioglu, Rinaldi en Caricasulo zoals we dit al vaker hebben gezien. Toen het einde van de race naderde ontstond een langgerekt lint, met Rob op de 8e positie. Bij het ingaan van de laatste ronde was er een klein gaatje naar de man voor hem, Niki Tuuli. In de laatste ronde werd dit gat gedicht en met een uitrem actie de 7e plaats overgenomen. Vervolgens zorgde een valpartij ervoor dat Hartog de finishlijn passeerde op een 6e plaats, binnen 5 seconden van winnaar Razgatlioglu.

“Het is een evenaring van ons resultaat in Assen, maar om dit op een uitdagend circuit als Portimao te doen, geeft ons het gevoel alsof deze klassering meer waard is,” aldus Hartog na de race. “In de race hebben we ons aan kunnen sluiten bij de kopmannen, dit betekend dat we dezelfde rondetijden hebben kunnen rijden. Dit geeft een erg goed gevoel en is hoopgevend voor de komende races! Speciale dank gaat uit naar het MtM team, monteurs Pjotr en Jan en Robin Duyzers.”

In de tussenstand is Hartog opgeklommen naar de 11e plaats, met een totaal van 21 punten. Met vijf overwinningen uit vijf races heeft Razgatlioglu (150 punten) geen enkel punt laten liggen en de Turk heeft dan ook inmiddels een grote voorsprong op Caricasulo (61 punten) en Rinaldi (60 punten).

De volgende race staat over twee weken op het programma op het “Misano World Circuit Marco Simoncelli” in Italie, op 19 en 20 juni.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.