Andijker Johan Berga is nu officieel DE hulpverlener van het jaar.

Andijk – Ambulancechauffeur Johan Berga uit Andijk mag zich sinds vandaag Hulpverlener van het Jaar noemen. De held kreeg de eervolle onderscheiding vanmiddag uitgereikt op het gala Hulp voor Hulpverleners in Enkhuizen uit handen van minister Van Steur van Veiligheid en Justitie.

De Andijker dankt de titel aan zijn snelle ingrijpen toen marathonschaatser Martin van de Pol levensgevaarlijk gewond raakte. 

Lees ook: “Aan Johan dank ik mijn leven.”

Berga zat op 25 oktober vorig jaar in Thialf tussen het publiek toen de schaatser tijdens de wedstrijd viel. Hij kreeg een schaats in zijn knieholte die zo’n beetje alles in zijn been doorsneed. Johan aarzelt geen moment en grijpt razendsnel in. Martin is hem enorm dankbaar: “Johan was daar voor mij en wist precies wat hij moest doen.”

Berga vindt het zelf niet zo bijzonder wat hij heeft gedaan: “Ik ben blij dat ik hem heb kunnen helpen. Het is mijn werk, ik heb alleen maar het bloeden gestopt.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.