Laatste nieuws N239 + N240, extra vertraging rotonde Opperdoes

Medemblik – De provincie Noord-Holland start maandag 8 juni 2015 met de laatste fase van de herinrichting en groot onderhoud van de Markerwaardweg (N240) en Westerzeedijk (N239) in de regio West-Friesland. Er wordt aan de weg gewerkt bij de kruising Westerzeedijk (N239) met de Markerwaardweg (N240) en ter hoogte van de Droge Wijmersweg. Ook gaat de dijkdoorsteek Noorderweg/ Koggenrandweg definitief dicht. Als laatste wordt de rotonde ter hoogte van de Marktweg aangepakt. De werkzaamheden zijn deze zomer afgerond.

Werkzaamheden

In de laatste fase wordt gewerkt bij de kruising Westerzeedijk (N239) met de Markerwaardweg (N240) én ter hoogte van de Droge Wijmersweg. Ter plekke van de kruising Markerwaardweg (N240) met de Droge Wijmersweg wordt een vaarduiker vervangen en een rotonde aangelegd. Voor het aanleggen van de rotonde wordt de Droge Wijmersweg tussen Spijkerboor en de parallelweg een maand voor verkeer afgesloten. De werkzaamheden starten op 8 juni en duren tot 8 juli 2015. In het weekend van 11 en 12 juli 2015 de rotonde ter hoogte van de Marktweg aangepakt. De werkzaamheden zijn medio juli afgerond. Daarna starten de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg.

Omleiding verkeer Markerwaardweg (N240)

Van 8 juni tot en met 14 juni 2015 is de toegang tot de Droge Wijmersweg, tussen Spijkerboor en ingang vanaf Markerwaardweg (N240), afgesloten. De Markerwaardweg (N240) blijft in beide richtingen toegankelijk voor het verkeer. Van 15 juni tot en met 8 juli wordt, naast afsluiting van de Droge Wijmersweg, ook een deel van de rijbaan van de Markerwaardweg (N240) afgesloten. Het verkeer maakt dan van noord naar zuid gebruik van één rijstrook op de Markerwaardweg (N240). Van zuid naar noord rijdt het verkeer via de parallelweg.

Doorsteek Noorderweg/ Koggenrandweg definitief dicht

Van 10 juni tot en met begin juli wordt gewerkt aan de dijkcoupure bij de Noorderweg . Dit betekent dat vanaf 10 juni 2015 de dijkdoorsteek via de Noorderweg naar de Koggenrandweg en vice versa definitief dicht is. De nieuwe route van Noorderweg naar Koggenrandweg loopt vanaf die datum via Galgeweg en Almersdorperweg en omgekeerd.

Afrondende werkzaamheden Westerzeedijk (N239)

In juni wordt de laatste hand gelegd aan de Westerzeedijk (N239). Tot en met 10 juni 2015 wordt overdag en ‘s nachts gewerkt aan de noordzijde van de nieuwe rotonde op de kruising Westerzeedijk (N239) met de Almersdorperweg. Tot en met 18 juni 2015 worden er overdag en ’s nachts nog resterende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het slopen van vervallen weggedeelten en afwerken van bermen.

Omleiding verkeer Westerzeedijk (N239)

Tot en met 18 juni 2015 is de Westerzeedijk (N239) overdag toegankelijk voor het verkeer in de richting van A7 naar Medemblik. HVC is overdag voor verkeer bereikbaar via de Westerzeedijk (N239) vanaf de A7.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.