Geen exact beeld bed,bad en brood groep West-Friesland

Medemblik – Het was de afgelopen weken een heet hangijzer in Nederland, de groep mensen die bekend staan als ‘bed,bad en broodgroep,’ en vooral bestaan uit vluchtelingen uit Syrië en Afrika en vaak uitgeproduceerd zijn en nu illegaal in Nederland verblijven. De regering riep de gemeentes in Nederland op om deze mensen geen bed,bad en brood meer aan te bieden maar naar 1 van de centrale opvangplaatsen te brengen waarna ze later worden uitgezet.

Ria Manshanden van GroenLinks wilde van het college wel eens weten hoe groot de ‘bed,bad en broodgroep’ in West-Friesland is en waar deze worden opgenomen.

Volgens het college is de voorziening aan de Dampten 18 in Hoorn de regionale opvangplaats voor deze bed,bad en broodgroep. De nachtopvang wordt uitgevoerd door het Leger des Heils en heeft ruimte voor 18 personen. In totaal zijn er bij het Leger des Heils 65 personen aangemeld waarbij geen onderscheid is gemaakt tussen de bed,bad en broodgroep en de ‘gewone’ dakloze. De opvang in Hoorn wordt bekostigd door de Gemeente Hoorn die hiervoor geld vanuit het rijk krijgt.

De gemeente Medemblik zal dus zelf geen mensen van de bed,bad en broodgroep opvangen waardoor de vraag van GroenLinks of Medemblik wel of niet bed,bad en brood personen te weigeren of toe te laten niet van toepassing is. Deze mensen worden automatisch doorverwezen naar het Leger des Heils in Hoorn.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.