22 C
Medemblik
9 augustus 2020 06:14
Medemblik Actueel.

College wil aanpassing Oosteinderweg en Dorpstraat Oostwoud. Er wordt te snel gereden.

Oostwoud – Het college heeft plannen gemaakt om de Oosteinderweg en de Dorpstraat in Oostwoud aan te pakken en snelheidsremmende maatregelen te nemen. Tijdens 2 bijeenkomsten met de inwoners van Oostwoud en omwonenden van deze twee straten bleek al snel dat beide plannen niet de voorkeur kregen van de Oostwouders.

Het college wil groot onderhoud gaan plegen aan de weg, en dan specifiek de weg vanaf spoorlijn Oostereinderweg tot de Dorpstraat ter hooge van de Weidelaan, het veiliger inrichten van de weg.  Met deze plannen hoopt het college de vele reparaties die nodig zijn aan de weg te voorkomen en de omwonenden minder overlast te geven vanwege de vele trillingen als er verkeer voorbij komt rijden.

Het college heeft metingen laten verrichten naar de snelheden waarmee men over de Oosteinderweg en de Dorpstraat rijdt en hieruit blijkt, en wat omwonenden al jaren roepen, dat er (veel)harder wordt gereden dan is toegestaan.

Nu de Oostwouders aan geen van beide plannen een voorkeur gaven, onderling is er grote verdeling, wil het college van de gemeenteraad meer tijd krijgen om een met een nieuw plan te komen om zo wel een breed draagvlak te creeëren voor het ontwerp van de weg.

Het college wil een extra variant ontwerpen, waarbij het uitgangspunt is de snelheid omlaag te brengen en een vrijliggend fietspand te creeëren.  De Oosteinderweg moet dan een nieuw ontwerp krijgen waarbij het fietspad wordt behouden maar dan als ‘vrijwillig fietspad’. Het college verwacht dat vooral de snellere fietsers hier gebruik van gaan maken, denk dan aan mensen met een elektrische fiets, wielrenners, en snorbrommers.

Het college hoopt uiterlijk eind november met een definitief voorstel te kokmen richting de gemeenteraad van Medemblik om dan in 2016 beide straten te kunnen aanpakken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?