Sassen en Verstraaten fotografie (Twisk) wint vakprijs Bruidsfoto Award 2015

Twisk – Op 1 juni 2015 zijn in Baarn tijdens het grootste bruidsfoto-event van Nederland de felbegeerde Bruidsfoto Awards uitgereikt. Sassen en Verstraaten fotografie uit Twisk sleepte hierbij de vakprijs in de categorie bruidskinderen in de wacht.

Uit het recordaantal inzendingen van bijna 3000 foto’s, nomineerde de internationale, onafhankelijke vakjury van het evenement begin dit jaar tachtig foto’s in verschillende categorieën die kans maakten op een prestigieuze Bruidsfoto Award.

Bruidsfotografie in de spotlight

De Bruidsfoto Award geldt als de belangrijkste Nederlandse prijs voor bruidsfotografie en als graadmeter voor de bruidsfotografie trends. Juryvoorzitter en internationaal hoofdredacteur Bruid & Bruidegom Magazine Susan Lippe-Bernard: “We zien dat de winnende foto’s van voorgaande jaren invloed hebben op de bruidsfotografie in zijn geheel en de inzendingen van het volgende jaar in het bijzonder.” Opvallend onder de winnaars en nominaties van dit jaar was de toename van buitenfotografie, internationale invloeden en het veelvuldig gebruik van zwart-wit. Geposeerde foto’s zijn bezig aan een comeback, maar dan in een nieuwe stijl. Voor dit poseren 2.0 laat de fotograaf het bruidspaar poses aannemen op buitengewone plekken en kiest daarbij voor opvallende composities. Het resultaat is een traditionele pose in een creatieve, stijlvolle en modische setting.

Nieuwe records

Tijdens de elfde editie van de Bruidsfoto Award konden fotografen foto’s inzenden in acht categorieën. Uit een recordaantal van 3000 ingezonden foto’s nomineerde de vakjury in iedere categorie tien foto’s die kans maakten op een publieksprijs en een vakprijs. Nog niet eerder werd er zo veel gestemd: ruim 6300 bruidsparen en vakfotografen kozen hun favorieten.

Alle winnaars

De Bruidsfoto Award is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel om de nieuwste bruidsfoto trends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen. Voor het complete overzicht van alle winnaars en eervolle vermeldingen van de Bruidsfoto Award 2015, kijk op www.bruidsfotoaward.nl

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.