16.3 C
Medemblik
24 september 2020 17:24
Medemblik Actueel.

Rioolbelasting komende jaren sterk omhoog.

Regionieuws – Nederlanders moeten de komende jaren meer rioolbelasting aan de gemeente betalen. Acht op de tien gemeenten verwachten dat de rioolheffing omhoog moet om in de toekomst overlast door regen als gevolg van klimaatverandering zo veel mogelijk te kunnen beperken. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Gemeentelijke Barometer van ingenieursbureau Royal Haskoning en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), dat vandaag wordt gepresenteerd.

Aan de barometer deden deze keer 185 gemeenten mee. Een klein deel, 16 procent, vindt het goed als de rioolheffing met 10 procent of meer stijgt, 30 procent van de gemeenten vindt dat deze belasting niet meer dan 10 procent omhoog mag gaan.

Het lijkt erop dat gemeenten het als onafwendbaar beschouwen dat in de toekomst vaker overlast door hemelwater ontstaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?