21.5 C
Medemblik
13 augustus 2020 07:48
Medemblik Actueel.

S.T.E.M betreurt afblazen Korenfestival Medemblik 2015

Medemblik – Zondagmorgen vroeg heeft de organisatie van het Korenfestival in Medemblik helaas moeten besluiten het jubileumevenement te annuleren. Het weer dat voor Medemblik werd verwacht in de namiddag, voorspelde straffe wind en veel regen. Veel koren worden muzikaal begeleid. Instrumenten houden absoluut niet van vocht. Dit was dan ook mede reden om het festival af te blazen.

Het is niet eerder voorgekomen in de twintigjarige geschiedenis, dat het festival moest worden afgelast. Het was dan ook een moeilijke beslissing voor de organisatie, zeker omdat  koren, jury, standhouders, podium- en geluidmensen, de horeca en de middenstand zich helemaal op deze dag hadden voorbereid.

Gelukkig is gebleken dat er alle begrip bestaat voor dit moedige besluit. Er zal door de commissie worden bekeken of en hoe er nog dit jaar een alternatief kan worden gezocht om toch nog ‘The Battle of the Winners’ te organiseren. “Het feestelijke 20 jarig bestaan hadden wij ons heel anders voorgesteld, dat moge duidelijk zijn.” Aldus Harrie Hoogendijk, coördinator van het Korenfestival.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?