Weerbericht Medemblik – Op naar tropische temperaturen?

Medemblik – Vandaag zeker nog niet, vandaag hebben wij te maken met veel bewolking waaruit ook regelmatig een spatje regen kan vallen. Vanaf de middag gaat het harder regenen. De middagtemperatuur loopt op naar zo’n 15 graden bij een vrij krachtige wind (5Bft) uit het zuidwesten.

Maandag meer ruimte voor de zon en is het droog, met 15 graden nog steeds te fris voor de tijd van het jaar.

Vanaf dinsdag komen wij onder invloed van warme lucht uit het zuiden van Europa en zal ook bij ons de temperatuur omhoog gaan. Dinsdag en woensdag al 17 graden bij een vrij krachtige tot krachtige wind op dinsdag 6Bft en kans op een spatje regen, woensdag droog en een matige wind.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur met rasse schreden omhoog, donderdag 20 graden maar de dagen daarna en zeker op zaterdag en zondag zal de temperatuur de zomerse waarden van 25 graden halen. 

Hoe het de dagen daarna gaat is nog afwachten. De diverse berekeningen zijn het er niet met elkaar eens. De Europese rekenmethode laat het warmere weer aanhouden maar de Amerikaanse rekenmethode laat weer een stevige daling van de temperatuur zien. Afwachten dus.

Volgend weekend warm , mogelijjk zelfs zomers warm (bron: Weerstation Medemblik)

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.