Medemblik Actueel.

Bedrijven

Komt er na 62 jaar nu defintief een einde aan Jachtwerf Jongert?

Medemblik – Begonnen in 1953 met het bouwen van kleine motorboten en uitgegroeid tot een wereldbekend bedrijf dat de meest luxe zeiljachten bouwt.

Maar aan het sprookje komt waarschijnlijk een einde. Jachtweft Jongert is in de etalage gezet door de huidige eigenaar VEKA GROUP en diverse personeelsleden hebben al ontslag gekregen of is het contract niet van verlengd.

Het hele complex staat te koop op funda Business voor een prijs van € 5.000.000,- . Daarvoor krijg je dan een perceel met: 39.947 m² met een kade van 190 meter en bestaat uit scheepsbouwloodsen, werkplaatsen, kantoor-, showroomruimte en een ketelhuis. De scheepsloodsen zijn geschikt voor motorjachten tot 40 meter en voor zeiljachten tot 60 meter. De mogelijkheid bestaat om de hal tijdelijk uit te breiden tot 80 / 100 meter. De hoogte van de scheepsbouwloodsen is circa 18 meter met een vrije doorgang van 15 bij16 meter.

Op 23 september 2008 kwamen wij als 1 van de eersten met het bericht naar buiten dat Jongert failliet zou gaan. Jan Jongert werd toen vervangen voor een nieuwe directeur en het bedrijf werd overgenomen door VEE, een participatiemaatschappij.

Wij kwamen op 17 juni 2009 met het mooie bericht dat Jongert was overgenomen door de VEKA GROUP en het bedrijf dus niet failliet zou gaan. VEKA GROUP is een vrij grote speler op de markt van vrachtschepen. Waarna al snel ook het orderboek weer kon worden geopend met de bestelling van twee nieuwe refits en de komst van de nog af te bouwen schepen voor aandeelhouder VeKa.

Helaas kreeg het personeel van Jongert een paar weken geleden te horen dat het einde oefening was, het werk zit erop, de poort gaat dicht en Jongert gaat worden verkocht en als dat niet lukt zal waarschijnlijk het faillissement worden aangevraagd.

Alle hoop is nu gevestigd op mogelijke overname kandidaten. Of er al gesprekken gaande zijn is onduidelijk. Geruchten hierover worden niet bevestigd of ontkend.

En zo kan er dus mogelijk na 62 jaar een prachtig bedrijf voorgoed de deuren sluiten en komen er weer veel mensen zonder een baan te zitten.

Wordt vervolgd.

 

Reageren via facebook