Nachtwacht na 70 jaar terug in kasteel Radboud

Medemblik – Na 70 jaar is vandaag het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn terug in Medemblik. De Nachtwacht hangt weer op de plek waar hij rond de aanvang van de Tweede Wereldoorlog heeft gestaan, in de Ridderzaal van Kasteel Radboud in Medemblik.

Tijdens het grootschalige 40-45 evenement in het weekend van 6 en 7 juni 2015 is de Nachtwacht eveneens te bezichtigen zijn voor het publiek. In Medemblik en nabije omgeving zullen re-enactment groepen op grote schaal de jaren 40-45 nabootsen. Niet alleen militaire groepen, ook gewone burgers zullen deelnemen aan deze scènes uit de Tweede Wereldoorlog, van Bezetting tot Bevrijding. U vindt deze re-enactment groepen op de volgende locaties: kasteel Radboud in Medemblik , station Medemblik , molen De Herder in Medemblik, het Bakkerij museum Medemblik , Bijenstal Opperdoes, station Opperdoes en station Twisk. Tussen alle locaties rijdt materieel, waar de bezoekers op mee kunnen liften.

De Museum stoomtram Hoorn-Medemblik neemt eveneens deel met vervoer tussen de stations Hoorn, Twisk, Opperdoes en Medemblik, aangevuld met de geheel gerestaureerde dieselloc 33, de laatst overgebleven NS War Department locomotief. Deze locomotief is geheel gerestaureerd door Stichting 162.

Voor informatie

www.facebook.com/pages/Evenement-40-45

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.