Coalitie en PvdA gaan arbeidsmigranten ophokken

Medemblik – Ze worden nog net niet vergeleken met kippen die in megastallen worden gehouden maar de oppositie was gisteravond moridicus tegen het plan van de PvdA en de coalitiepartijen om meer dan 50 personen per ‘Polenhotel’ toe te staan.

Het ging soms hard tegen hard, de oppositie aan de ene kant en de coalitiepartijen samen met een soms fel van zich afbijtende Dirk Kuipers van de PvdA aan de andere kant,vooral toen hij het verwijt voor zijn voeten werd gegooid dat hij zich voor het karretje van de uitzendbureau’s laat spannen. Furieus sprak de PvdA man dit tegen.

Ria Manshanden van GroenLink noemde het een idioot plan om de maximale aantal van 50 per complex vrij te laten.  Als dit voorstel het haalt dan krijgen wij straks pensions waar misschien wel 100 arbeidsmigranten verblijven, deze moeten dan door toezichthouders gecontroleerd worden en dat geld heeft de gemeente Medemblik niet en ook de werkgevers staan niet te popelen om dat geld op te hoesten.

Begin mei maakten wij al eerder melding van deze plannen, er werd zelfs een extra commissievergadering aan deze problematiek gewijd. Toen werd ook al duidelijk dat juist de arbeidmigrant helemaal niet met meer dan 50 op 1 plek wil wonen.. Veel arbeidsmigranten willen zich juist defintief vestigen in Nederland en gaan massaal over tot het kopen van een huis of gaan huren.

Tijdens de aankomende raadsvergadering zal het voorstel zo goed als zeker een meerderheid krijgen wat de weg vrij maakt voor complexen in de gemeente Medemblik waar meer dan 50 arbeidsmigranten kunnen wonen, om zo aan de eis van Den Haag te kunnen voldoen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.